Biografia

Mari Kämäräinen on valokuvan, videon, piirustuksen ja tilan parissa työskentelevä kuvataiteilija. Hänen työskentelynsä lähtökohtana ja kohteena on usein tila – sen filosofia ja konkretia. Aihetta käsittelevä kirjallinen opinnäytetyö Turun AMK:n Taideakatemiasta vuodelta 2015 on luettavissa tästä.

Hän on jäsenenä Valokuvakeskus Perissä, Turun Taiteilijaseurassa sekä Turun Piirustusseurassa ja työskentelee määräaikaisessa työsuhteessa näyttelysihteerinä Turun Taiteilijaseuran Galleria Å:ssa. Kesällä 2017 hän toimi organisaatiotaiteilijana Maaseudun sivistysliiton 5E-Vähähiiliset yhteisöt-hankkeessa Kainuussa. Kämäräinen on toteuttanut yhteistyössä animaattori-kuvataiteilija Fanni Maliniemen kanssa pitkäkestoisen (5h) Menopaluu-videoteoksen (2017).

Kämäräisellä on kokemusta julkiseen tilaan sijoittuvien teosten työstämisestä mm. Taiteen edistämiskeskuksen Kuvakasvusto-hankkeessa työskentelystä (Ääripiste-installaatio kuvataiteilija Lilli Haapalan kanssa tammikuussa 2018.) ja Turun AMK:n opinnäytetyönsä osalta (teipattu teos TYKS:in T-sairaalassa 2015). Hän on osallistunut Työpaikkana julkinen taide -koulutukseen sekä useisiin muihin julkisen taiteen koulutus- ja verkostoitumis-tilaisuuksiin Turussa.

Inspiraation lähteet: meditaatio eli tietoinen läsnäolo, avaruus, perspektiivioppi, metsä, japanilainen runous.